dilluns, 18 de febrer del 2008

Autocrítica


Torno a ser aquí per segon cop i per parlar d'un tema que pot ser ens és més proper que l'anterior.
Aquest matí a la universitat estava programada una conferència a càrrec de la candidata del Partit Popular per Barcelona Dolors Nadal. Per curiositat( vull reconèixer que comparteixo ben poques idees amb el seu programa polític) he volgut assistir-hi per poder fer-li si més no algunes preguntes. Això, però, no ha sigut possible a causa d'una picabaralla entre el cos de seguretat i pancartistes de la universitat que han escalfat l'ambient. Tot i estar d'acord amb algunes de les protestes que cridaven els meus companys, crec que respectar als altres és primordial i necessari per aconseguir la majoria d'objectius en democràcia. No facis als altres el que no t'agrada que et facin a tu i tracta als altres com t'agradaria que et tractessin a tu.
Com que l'autocrítica és sana vull deixar clar que els fets d'avui no són gens favorables per a nosaltres i que els que de debó surten guanyant són en aquest cas el Partit Popular que ha aprofitat per exagerar una mica i mostrar la cara de victimistes que ultimament està tant de moda.
Aprofitant que avui parlo sobre el PP, exposo a continuació la carta al director que van publicar-me al diari Avui farà cosa d'un mes:

No cal ser cap geni per conèixer la política centralista del Partit Popular. Els catalans, a més, la coneixem prou bé.
Però això no ha provocat que alguns de nosaltres ens hàgim quedat bocabadats davant la nova proposta electoral sobre la llengua d'un partit que cada dia perd més el seu sector moderat i deixa enrere als que creuen en una dreta civilitzada.
Cal preguntar-se, doncs: de què serveix tenir unes poques competències autonòmiques si en qualsevol moment poden ser enderrocades? Deixo la pregunta enlaire perquè el lector es pregunti que és el que de debó ens convé.

Arnau Prieto
Barcelona

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres Arnau! Doncs trobo força acertada aquesta reflexió, de fet ara és el millor moment, quan abunda la crítica, per fer una mica d'autocrítica.
Pel que fa a la carta al director em sembla que no cal que digui res, ja saps que jo penso força com tu en aquests temes.

Carles Cabanillas ha dit...

Quanta raó, Arnau... davant d'aquesta situació no sabria dir ben bé qui son els feixistes de debò...!!!!

Bernat Picornell Grenzner ha dit...

Iep!
Et poso al meu blog! (meu i dels de la classe! jejeje)

fentdissabte.blogpsot.com