dijous, 7 de febrer del 2008

Els oblidats

Potser una mica tard, començo avui a escriure en el món dels blocs. Principalment parlaré sobre temes d'actualitat relacionats majoritàriament amb la política. Avui m'agradaria parlar d'un tema que va ser notícia la última tardor però que, com sempre, acaba en el oblit.
Vull parlar de Birmània, aquell país del sud-est asiàtic governat des de l'any 1962 per un règim militar repressiu, autoritari... Nosaltres precisament coneixem prou bé quin és l'estil d'aquests règims polítics.
La famosa ''revolució safrà'' va commoure el món ensenyant-nos imatges d'un indret on molts volen però no poden. Va ser esgarrifant veure com una sèrie de manifestacions pacífiques organitzades per un seguit de monjos budistes eren aixafades amb tanta brutalitat. Però els militars han tornat a guànyar. Els fets han causat ressò, si, però aquest no ha sigut suficient per organitzar una acció conjunta prou forta contra els dirigents d'aquest règim. I ara molta gent ha tornat a oblidar-se de Birmània.
Jo des d'aquí envio els meus profunds desitgos a la població birmana per poder recuperar les llibertats perdudes algun dia. Per poder estar algun dia al costat de la seva estimada líder i representant Aung San Suu Kyi.
Quan( sense que els militars se'n adonin) preguntem a un birmà si li agrada la demòcrata Suu Kyi, ells responen somrient: No es que ens agradi, es que l'estimem.
Tan de bo algun dia aquesta premi Nobel de la Pau torni a ser alliberada. De moment, intento seguir la seva famosa oració: Utilitza la teva llibertat per promoure la nostra.

3 comentaris:

arnau27 ha dit...

Per desgracia en el nostre món tan convuls oblidem aviat aquest fets que ens fan reflexionar sobre la situació que viuen aquest habitants en un règim dictatorial com a Birmània, abans coneguda com Myanmar.Un homenatge des de aquí a tots aquests monjos i aquesta gent que tot i la opressió que pateixen, no perdem l'esperança de aconseguir un país millor i seguir lluitant per les llibertats.

zanetti4 ha dit...

Hola Arnau!
Soy el Neil, me he metido en tu blog por tu subnick y encuentro interesante que lo hagas sobre temas políticos e históricos que ya sabes que a mí me gustan.
Pues ya me iré pasando, ok?

Entra en el mío de interés general ;)

http://zanetti4.blogspot.com/
http://zanetti4.blogspot.com/
http://zanetti4.blogspot.com/


Venga cuidate y suerte con ello.
Un saludo.

Carles Cabanillas ha dit...

benvingut a la blocosfera Arnau! molt bona la teva reflexió... seguire atentament allò que escriguis! 1 abraçada!